Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скорости на 146 1,4 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със скорости на 146 1,4 ТС

Първо, здравейте!
    Сега казуса:
    Спрях онзи ден на един паркинг за около полови час и реших да тръгвам, ама , не можах да включа на никаква скорост. Съединителя се усещаше по нормалният начин, но не влизат при запален двигател. При спрял автомобил с угасен мотор скоростите си включват. Запалих я на скорост (3-та) и при натиснат съединител - леко придърпва.
    Покарах малко на трета и започнаха да включват всички скорости. Спрях и отново същата греда. Днес отново всичко си е Ок, но проблема си остава.
    В събота сме на доктор, но проблема е, че доктора не може да каже съединител ли е помпа ли е, какво е? Работата е, че ми дължи пари и труда при него ми е free до живот.
    Ще се радвам ако може да споделите мнение по проблема въз основа на симптомите, преди да сме я изкормили.
    146 1.4Twin Spark 16v 1998

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...ED%E8%F2%E5%EB

При мен така се оправи проблема, но ще ми е интересно дали и при теб е същото?
    146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Благодаря колега, и на мен ми минаваха мисли за заклещен лагер или извита ламела, но най-вероятно съм си за нов съединител. Същото което си описал ми се случи и на мен. В събота натискаме. Ще пиша какъв е резултата, поне да е от полза на следващия.

Comment

Та да си завърша и аз темата.
        Проблема се оказа същия като на колегата Vankata II, счупено парченце от една от пружините на съединителя. Оказа се, че сменям оригиналния. Интересното беше, че пластините на притискателният диск бяха силно износени там където опира лагера, а феродовият диск имаше съвсем малко износване. Така, че друзя, ако ви откажат скоростите изведнъж, причината може и да е това. Между другото, честит ви 24-ти май!

Comment

Супер,че си оправил колата Кажи само колко пари струваше съединителя и каква марка сложи
          Алфа Ромео 146 1,6Twin Spark 97година

Comment

Първоначално публикувано от nikit087 Покажи съобщение
            Супер,че си оправил колата Кажи само колко пари струваше съединителя и каква марка сложи
            Комплекта съединител с притискател, двете "LUK", лагера е "INA". Всичко 240лв с от приятел дилър. Труда, както бях писал по-горе - 5,6 кафета и 2-3 пици.

Comment

Working...
            X